Agendavorming in een informeel gesprek

Herken je de volgende situatie: je belt een collega voor 2 zaken. Je start met het eerste, er is wat over-en-weer gepraat dat tot een actie leidt en dan wil je het tweede punt aanhalen ... maar je bent het vergeten. Leer hier hoe een agenda ook in korte en meer informele gesprekken kan helpen om dit te voorkomen en om meer structuur te krijgen in die gesprekken.

Afgeschermd

De rest van dit artikel is afgeschermd. Wil je verder lezen?
Een account aanvragen of Inloggen

Gerelateerde onderwerpen

Overzicht gespreksstructurering

Inhoud is zeker belangrijk, al merk je op vele vergaderingen het tegendeel. Maar de manier waarop je het brengt is vaak nog doorslaggevender. We geven je hier een aantal gouden tips om je gesprek zo te structureren dat je invloed hebt, dat mensen naar je luisteren…om daardoor ook effectief jouw goede inhoud te ontdekken.

Ikeakast als gespreksstructuur

Wil je weten hoe je meer structuur in je gesprekken krijgt en hoe je de agenda zo kan opstellen dat iedereen én meer betrokken is én tegelijk bewust is van het verschil in belang van de agendapunten? En wat een IKEAkast daarmee te maken heeft? Lees dan hier onze tips en merk hoe jouw verkoopgesprekken, coaching, performancegesprekken nog vlotter lopen dan het in elkaar steken van eender welke IKEAkast. (nu ja, als we eerlijk zijn: alles loopt vlotter dan het bouwen van een IKEAkast)

Kaderen

De kadrering van een foto maakt dat sommige elementen op de foto meer aandacht krijgen. Die techniek kunnen we ook gebruiken in onze gesprekken. Door goed te kaderen stuur je wat je wilt dat de ander hoort en wat net niet. Zet je lens scherp op onze praktische tips over hoe je dat nu precies doet.

Nieuwsstructuur

Bij het nieuws op radio en tv krijg je altijd eerst de hoofdpunten. Die dienen niet om tijd te rekken omdat de presentatrice nog snel naar het toilet moest. Door het meegeven van de hoofdpunten krijgt je structuur in je verhaal. Daarnaast weten de toehoorders wat hen te wachten staat en worden ze meer betrokken. Leer door onze concrete tips en voorbeeldzinnen hoe je deze techniek kan toepassen in jouw vergaderingen. Wedden dat jouw mensen zich dan minder zullen laten afleiden door hun telefoon?

Gespreksintroductie

Alles goede zaken beginnen met een inleiding. Net zoals het 3-letterwoord waarvan we zeker weten dat jij daar nu ook aan denkt ☺. Leer hier de elementen van een goede introductie kennen. Zo zet je van in het begin de toon voor een goed gesprek.