Onderwerpen

Verkoop

Introductie tot onderhandelen

Onderhandelingen lopen soms wel eens vast. Zelden heeft dat te maken met de zaak of de prijs waarover onderhandeld wordt. Het heeft veel meer te maken met de positie die we innemen, het ego en de angst voor gezichtsverlies. Leer hier hoe je een sterke onderhandelaar wordt door op zoek te gaan naar de achterliggende belangen en door de zaak te scheiden van de mens.

Veranderingen aankondigen

Veranderingen aankondigen

We maken het vaak mee bij veranderingen: organisaties steken veel tijd, geld en zweet in nieuwe processen, begeleiding, training, coaching, overleg, verhuis, aanpassingen van gebouwen, … om dan alles te verprutsen door een knuddige communicatie. Weg sfeer, weg bereidheid tot verandering en welkom weerstand! Leer hier hoe je van jouw veranderingsproces een succes maakt door een heldere, motiverende en sterke communicatie!

Omgaan met weerstand in verandering

Omgaan met weerstand in verandering

Tenzij je veel vrije tijd hebt, herstel je eerst het waterlek voordat je begint te dweilen. Op dezelfde manier zijn emoties vaak de oorzaak van weerstand. Ga dus eerst hierover in gesprek in plaats van rationele argumenten te gebruiken. Want dat is net als dweilen met de kraan open. Leer hier hoe je emotionele weerstand bespreekbaar maakt.

Reacties t.a.v. change: vier oertypes

Reacties t.a.v. change: vier oertypes

Ken je pappenheimers! Het is handig als je op voorhand kan inschatten hoe mensen verschillend kunnen reageren op veranderingen. Vaak steken we te veel energie in de mensen die het hardst weerstand bieden. Leer hier welke groep van mensen je moet meekrijgen om zodoende het grootste deel van de organisatie mee te krijgen in jouw veranderingsplannen.

Fasen in het veranderingsproces

Fasen in het veranderingsproces

Modellen ontstaan doordat men het menselijk gedrag observeert en het dan in kaart brengt. En niet omgekeerd. Zo ontdekte men dat mensen zich bij verandering vaak net zo gedragen als wanneer ze rouwen om een verlies. Bij veranderingen gaat het ook vaak om verlies. Je herkent bijvoorbeeld zelf wel de gevoelens van ongeloof en ontkenning wanneer je te maken krijgt met verlies. Leer hier de verschillende fasen kennen zodat je mensen die door een verandering gaan niet enkel goed kan begrijpen, maar je ze ook kan meekrijgen door te anticiperen op hun behoeften.

Fasen in het veranderingsproces en wat te doen in elke fase

Fasen in het veranderingsproces en wat te doen in elke fase

Bij verandering gedragen mensen zich vaak net zo als wanneer ze rouwen om een verlies. Bij veranderingen gaat het ook vaak om verlies. Leer hier de verschillende fasen kennen én wat je precies kan doen in elke fase om mensen mee te trekken naar de volgende fase. Zo leid je mensen snel(ler) door dit proces en herleid je de weerstand tot een minimum.