Omgaan met vragen van bezoekers
Iets waar we allemaal op hopen: vragen van bezoekers! Het toont enthousiasme en betrokkenheid. Bovendien weet je dan ook beter waar hun interessegebieden liggen. Ontdek hier hoe je deze aanpakt.
Uitro
Zoals elk gesprek een (soort van) introductie heeft, zo heeft elk gesprek ook een uitro. Dingen die je op het einde van een gesprek ophaalt. Dat kan gaan van een meeting, een performancegesprek, sollicitatiegesprek, 121, salesgesprek .... Kortom: als er gesproken wordt, dan is er een uitro.
Introductie tot onderhandelen
Onderhandelingen lopen soms wel eens vast. Zelden heeft dat te maken met de zaak of de prijs waarover onderhandeld wordt. Het heeft veel meer te maken met de positie die we innemen, het ego en de angst voor gezichtsverlies. Leer hier hoe je een sterke onderhandelaar wordt door op zoek te gaan naar de achterliggende belangen en door de zaak te scheiden van de mens.
Veranderingen aankondigen
We maken het vaak mee bij veranderingen: organisaties steken veel tijd, geld en zweet in nieuwe processen, begeleiding, training, coaching, overleg, verhuis, aanpassingen van gebouwen, … om dan alles te verprutsen door een knuddige communicatie. Weg sfeer, weg bereidheid tot verandering en welkom weerstand! Leer hier hoe je van jouw veranderingsproces een succes maakt door een heldere, motiverende en sterke communicatie!
Omgaan met weerstand in verandering
Tenzij je veel vrije tijd hebt, herstel je eerst het waterlek voordat je begint te dweilen. Op dezelfde manier zijn emoties vaak de oorzaak van weerstand. Ga dus eerst hierover in gesprek in plaats van rationele argumenten te gebruiken. Want dat is net als dweilen met de kraan open. Leer hier hoe je emotionele weerstand bespreekbaar maakt.
Reacties t.a.v. change: vier oertypes
Ken je pappenheimers! Het is handig als je op voorhand kan inschatten hoe mensen verschillend kunnen reageren op veranderingen. Vaak steken we te veel energie in de mensen die het hardst weerstand bieden. Leer hier welke groep van mensen je moet meekrijgen om zodoende het grootste deel van de organisatie mee te krijgen in jouw veranderingsplannen.