Thomas & Kilmann model

Iedereen heeft zijn eigen stijl, een eigen voorkeur van onderhandelen. Er is ook geen foute stijl. Maar steeds dezelfde stijl toepassen maakt dat je niet veel onderhandelingen zal winnen. Wil je graag weten welke stijl je het beste kiest in verschillende situaties en hoe je concreet die stijlen geloofwaardig kan toepassen, lees dan zeker verder. Je zal er zeker iets van opsteken, daar onderhandelen we niet over.

Afgeschermd

De rest van dit artikel is afgeschermd. Wil je verder lezen?
Een account aanvragen of Inloggen

Gerelateerde onderwerpen

Introductie tot conflicthantering

Kijk hoe snel het soms kan gaan: Persoon A: “Zeg, wil jij ook eens spontaan de vuilnisbakken buiten zetten” Persoon B: “Ja, als jij ook eens spontaan de autodeuren op slot zou willen doen” Persoon A: “Maar dat zijn de kinderen die de portieren open laten staan” Persoon B:” Ja, maar jij wou die kinderen” Conflicten durven al eens te escaleren of ze worden juist heel handig vermeden. Leer hier hoe je een (dreigend) conflict ombuigt tot een constructief gesprek.

Verbindende communicatie

Vaak geven we zelf de aanleiding tot wrevel bij de ander of zelfs tot een conflict. Nog vaker doen we dat zelfs onbewust. Het zit hem in het feit dat we eerder oordelen dan dat we waarnemen. “Je had duidelijk weer geen zin om je onkostennota in te sturen”, heeft een ander effect dan “ik heb jouw onkostennota niet ontvangen”. Ontdek hier hoe 4 eenvoudige stappen het ideale recept zijn voor een constructieve communicatie die de relatie (de verbinding) tussen jullie niet zal schaden, ook al moet je een moeilijke boodschap geven.

Roos van Leary

Leary ontdekte dat interacties vaak een voorspelbaar verloop volgen. Een bepaalde actie van iemand, lokt vaak een voorspelbare reactie uit van de ander. Indien je het systeem hierachter kent , dan kan je het gedrag van de ander gaan beïnvloeden. Leer hier op een eenvoudige en praktische manier, hoe je de controle houdt over je eigen gedrag en dat van de ander. Zo ben jij in sociale relaties altijd de ‘slimste’.

Introductie tot onderhandelen

Onderhandelingen lopen soms wel eens vast. Zelden heeft dat te maken met de zaak of de prijs waarover onderhandeld wordt. Het heeft veel meer te maken met de positie die we innemen, het ego en de angst voor gezichtsverlies. Leer hier hoe je een sterke onderhandelaar wordt door op zoek te gaan naar de achterliggende belangen en door de zaak te scheiden van de mens.